ID: 7484
Als Kok In Frankrijk de beste literaire recepten Bart v Loo
€2,00
Geen aanbiedingen geplaatst
Omschrijving
Het goede leven is Frans gekruid. Ook de literatuur ontsnapt niet aan die joie de vivre. Sinds mensenheugenis laven zich aan het zintuiglijke genot dat gepaard gaat met koken.
Als kok in Frankrijk brengt de beste culinaire fantasiën en gerechten samen. Het is een voedzaam boek voor eenieder die van Frankrijk en literatuur houdt.
Ook in Frankrijk worden de keuken en het ambachtelijke koken ernstig bedreigd door de aantrekkingskracht van hypermarche's en de teloorgang van slagers en bakkers in de dorpen en kleine stadjes. Samensteller Bart van de Loo ging op zoek naar de echte Franse, ambachtelijke keuken en zocht naar beschrijvingen van voedsel en maaltijden in de Franse literatuur vanaf ca. 1200 tot heden. Hij vond vooral veel in die van de 19e eeuw (de auteur werkt momenteel aan een boek over grote Franse auteurs uit die tijd) en nam ook een aantal bijdragen van in Frankrijk gestationeerde correspondenten en Amerikaanse culinaire auteurs op. Hij groepeerde roman- en brieffragmenten rond: Voorgerechten, Hoofdgerechten, Desserts, Beschouwingen, Menu's, Curiosa en Uitsmijter. Ieder fragment wordt voorafgegaan door korte informatie over de schrijver en uitleg over de keuze, gevolgd door een illustratief recept. Een leeskookboek met meer curieuze dan uitvoerbare recepten. Onderhoudend geschreven, plezierige kost voor liefhebbers van Franse literatuur en lekker eten. Met een korte literatuuropgave, een personen- en receptenregister.
vak groen
als nieuw
Als kok in Frankrijk brengt de beste culinaire fantasiën en gerechten samen. Het is een voedzaam boek voor eenieder die van Frankrijk en literatuur houdt.
Ook in Frankrijk worden de keuken en het ambachtelijke koken ernstig bedreigd door de aantrekkingskracht van hypermarche's en de teloorgang van slagers en bakkers in de dorpen en kleine stadjes. Samensteller Bart van de Loo ging op zoek naar de echte Franse, ambachtelijke keuken en zocht naar beschrijvingen van voedsel en maaltijden in de Franse literatuur vanaf ca. 1200 tot heden. Hij vond vooral veel in die van de 19e eeuw (de auteur werkt momenteel aan een boek over grote Franse auteurs uit die tijd) en nam ook een aantal bijdragen van in Frankrijk gestationeerde correspondenten en Amerikaanse culinaire auteurs op. Hij groepeerde roman- en brieffragmenten rond: Voorgerechten, Hoofdgerechten, Desserts, Beschouwingen, Menu's, Curiosa en Uitsmijter. Ieder fragment wordt voorafgegaan door korte informatie over de schrijver en uitleg over de keuze, gevolgd door een illustratief recept. Een leeskookboek met meer curieuze dan uitvoerbare recepten. Onderhoudend geschreven, plezierige kost voor liefhebbers van Franse literatuur en lekker eten. Met een korte literatuuropgave, een personen- en receptenregister.
vak groen
als nieuw